Erikoissijoitusrahasto Trevian Suomi Kiinteistöt I on 14.2.2020 ostanut Harry Schaumanin säätiöltä maamerkkikokonaisuuden Vaasan torin laidalla osoitteissa Hovioikeudenpuistikko 16, Alatori 1 ja Alatori 3. Hyväkuntoinen ja tyylikkäästi toteutettu kokonaisuus sijaitsee kaupungin keskeisimmällä paikalla kahden vilkkaan kauppakadun välissä ja 200 metrin päässä rautatieasemalta. Alueella on hyvät pysäköintimahdollisuudet, ja kauppaan sisältyy myös osuus Vaasan Toripysäköinti Oy:n osakkeista.

Vuosina 1926-1991 rakennetuissa ja vuonna 2018 peruskorjatuissa kiinteistöissä on 18 700 m2 vuokrattavaa retail-, toimisto-, viihde- ja hotellipinta-alaa sekä 49 vuokralaista. Kokonaisuudessa toimii syksyllä 2018 avattu kauppakeskus Espen, ja ankkurivuokralaisia ovat mm. Nordea, Halonen, BioRex ja New Yorker.

”Vaasa on meille kiinnostava kaupunki, jossa on paljon taloudellista toimeliaisuutta ja hyvä ostovoima, mutta samanaikaisesti kaikkein korkein tuottovaatimus Suomen kasvukeskusten joukossa. Olemme hyvin tyytyväisiä siitä, että nyt hankittu laajahko ja korkealaatuinen kiinteistökokonaisuus on rahaston strategiaan hyvin istuva hybridikohde pitkällä maturiteetilla ja monipuolisella hajautuksella”, toteaa Trevian Rahastot AIFM:n kiinteistösijoitusjohtaja Risto Aro. ”Olemme kotimainen ja pitkäjänteinen kiinteistösijoittaja, joka haluaa myös Vaasassa noudattaa kasvollisen omistajuuden ja paikallisen läsnäolon periaatteitaan ylläpitäessään ja kehittäessään Vaasan ydinkeskustan elinvoimaisuutta”, Aro jatkaa.

Trevian Suomi Kiinteistöt I -rahasto on jatkanut voimakasta kasvuaan, ja sen hallinnoimat varat kasvoivat vuodenvaihteessa n. 330 miljoonaan euroon, jotka on sijoitettu tehokkaasti hajauttaen sekä maantieteellisesti että kiinteistö- ja vuokralaistyypeittäin. Nyt toteutuneen kaupan jälkeen rahaston salkussa on 41 kiinteistökohdetta, noin 320 000 m2 vuokrattavaa pinta-alaa ja yli 650 vuokralaista. Rahaston annualisoitu kulujen jälkeinen nettotuotto on ollut 8,88% vuodessa rahaston perustamisesta lähtien.

 

LISÄTIETOJA:

Risto Aro
osakas, kiinteistösijoitusjohtaja
Trevian Rahastot AIFM Oy
puh. +358 50 420 3950
risto.aro@trevianrahastot.fi

 

Trevian Rahastot AIFM on perustettu vuonna 2017 ja sillä on AIFM-direktiivin mukainen toimilupa. Yhtiön taustalla on Suomen vahvin kiinteistösalkunhoito-osaaminen. Erikoissijoitusrahasto Trevian Suomi Kiinteistöt I on sen ensimmäinen rahasto, jonka strategiana on sijoittaa vahvaa kassavirtaa ja kehityspotentiaalia tarjoaviin kohteisiin.