Mandatum Asset Management on allekirjoittanut sopimuksen kiinteistörahastoja hallinnoivan Trevian Rahastot AIFM Oy:n ostamisesta. Kaupan yhteydessä Trevian Rahastojen koko rahastoliiketoiminta, mukaan lukien yhtiön palveluksessa oleva henkilöstö, siirtyy omaisuudenhoitoyhtiö Mandatum Asset Managementille.

Trevian Rahastot AIFM on suomalainen yksityisomisteinen kiinteistörahastoja hallinnoiva yhtiö, joka hallinnoi tällä hetkellä kahta rahastoa: Trevian Suomi Kiinteistöt I ja Trevian Hiilinielukiinteistöt I Ky. Vuonna 2017 perustetulla Trevian Rahastot AIFM:llä on yli 300 miljoonaa euroa hallinnoitavaa varallisuutta.

Trevian Rahastot AIFM ja Mandatum Life aloittivat kaupallisen yhteistyön vuonna 2018, jolloin Trevianin erikoissijoitusrahasto Trevian Suomi Kiinteistöt I otettiin osaksi Mandatum Lifen asiakkaille tarjottavaa sijoituskohdevalikoimaa sekä yhtiön kiinteistösijoitusohjelmiin.

”Tunnemme Trevianin yhtiönä entuudestaan hyvin, sillä meillä on takana useamman vuoden yhteistyö. Trevianilla on erinomainen kiinteistöosaaminen, mikä teki yhtiöstä meille luonnollisen ostokohteen”, Mandatum Asset Managementin toimitusjohtaja Lauri Vaittinen kommentoi.

”Olen hyvin tyytyväinen siihen, että vuosia jatkunut läheinen ja kasvava yhteistyömme Mandatumin kanssa johtaa nyt uuteen vaiheeseen, jossa Trevianin kiinteistöosaaminen ja Mandatumin vahva asema pääomamarkkinoilla takaavat erinomaiset menestyksen eväät kiinteistösijoitusmarkkinoilla”, toteaa Trevian Rahastojen hallituksen puheenjohtaja ja perustajaosakas Reima Södervall.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että perustamamme yhtiön hankkii jälleen kerran merkittävä finanssialan toimija. Erityisesti olemme tyytyväisiä henkilökuntamme puolesta, sillä yhtiömme huipputiimi voi kaupan seurauksena jatkaa työtään työnantajakuvaltaan erinomaisessa työpaikassa. Voimme tämän kaupan jälkeen keskittyä taas luomaan jotain aivan uutta toimintaa suomalaisella kiinteistöalalla”, sanovat Trevian Rahastojen perustajaosakkaat Kari Kolu ja Amos Janhunen.

”Liiketoiminnan siirtyminen Mandatum Asset Managementiin mahdollistaa kiinteistörahastoliiketoimintamme vahvan kasvun myös jatkossa, sekä tarjoaa tiimillemme näköalapaikan arvostetussa konsernissa. Odotamme yhteistyötä innolla”, lisää Trevian Rahastojen toimitusjohtaja Emilia Riikonen.

Trevian Rahastot AIFM siirtyy syksyn 2021 aikana Mandatum Asset Managementin omistukseen. Kaupan toteutuminen edellyttää Finanssivalvonnan hyväksyntää.

 

LISÄTIEDOT:

 

Mandatum-konserni

Lauri Vaittinen, toimitusjohtaja, Mandatum Asset Management, lauri.vaittinen@mandatumlife.fi, 050 382 1674

Niina Riihelä, markkinointi- ja viestintäjohtaja, niina.riihela@mandatumlife.fi, 040 728 1548

 

Trevian Rahastot AIFM Oy

Reima Södervall, hallituksen puheenjohtaja, reima.sodervall@trevian.fi, 050 362 7400

Kari Kolu, perustajaosakas, kari.kolu@trevianrahastot.fi

Amos Janhunen, perustajaosakas, amos.janhunen@trevianrahastot.fi, 040 709 2836

Emilia Riikonen, toimitusjohtaja, emilia.riikonen@trevianrahastot.fi, 050 501 2481

 

 

Trevian Rahastot AIFM on perustettu vuonna 2017 ja sillä on AIFM-direktiivin mukainen toimilupa. Yhtiön taustalla on Suomen vahvin kiinteistösalkunhoito-osaaminen. Erikoissijoitusrahasto Trevian Suomi Kiinteistöt I on sen ensimmäinen rahasto, jonka strategiana on sijoittaa vahvaa kassavirtaa ja kehityspotentiaalia tarjoaviin kohteisiin, sekä pienentää niiden aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.

 

Mandatum Asset Management yhdistää rahastoliiketoimintaa, täyden valtakirjan ja konsultatiivista varainhoitoa sekä omaisuudenhoitopalvelua Sampo-konsernille uutena omaisuudenhoitoyhtiönä. Sulautumisprosessi on edelleen kesken, ja Mandatum Asset Managementin odotetaan olevan täysin toimintavalmis vuoden 2021 toisella puoliskolla. Siihen mennessä Mandatum Asset Management hallinnoi noin 24 miljardia euroa ja työllistää 100 sijoitusammattilaista. Mandatum Asset Management kuuluu Sampo-konserniin ja on Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiön sisaryhtiö.